Invata sa mergi cu snowboardul in powder

powder10

Senzatia pe care ti-o ofera coborarea cu snowboardul in powder este cu siguranta unica.  Ce trebuie sa stii inainte de a porni la drum prin zapada? Primul lucru important e sa intelegi ca in powder nu e la fel ca pe partie. Sunt cateva lucruri esential diferite:

  • densitatea zapezii pe partie e mult mai mare decat in powder, lucru care inseamna ca ai sanse bune sa te afunzi in zapada afanata.
  • efortul depus pentru a face viraje este mai mare in powder fata de partie.

Bineinteles, nu trebuie sa te sperii ca lucrurile sunt diferite. Majoritatea riderilor aleg powder fata de partie pentru ca e muuuult mai tare. Libertatea de miscare este mare, poti alege sa mergi oriunde vrei tu. Nu te limitezi la latimea partiei, nu te lovesti de incepatori (da, stiu, si cei avansati au fost odata incepatori).

Cateva sfaturi practice despre coborarea in powder

  • viteza este esentiala pentru a putea pluti pe powder. Daca nu ai viteza suficient de mare ai sanse mari sa te afunzi si sa cazi. Deci, primul lucru care trebuie facut cand esti sus si pornesti la drum este sa castigi suficienta viteza.
  • In coborare trebuie sa iti lasi greutatea putin spre spatele placii, pentru a ridica varful placii si a evita afundarea in zapada.
  • Inainte de a vira, lasa-te mai tare pe spate, pentru a ridica si mai mult varful placii. Apoi, vireaza. Succesiunea de urmat ar fi: ride high, streer left, ride high, steer right.

Tine minte, trebuie sa ai suficienta viteza si trebuie sa stai tot timpul deasupra zapezii, mai ales inainte de a intra in viraje.

Published by

Andrei

Co-fondator si manager la Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de ski si snowboard din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *