Zardoz, NOT Wax

Din pacate foarte multi practicanti ai sporturilor de iarna investesc foarte mult in achizitionarea unor echipamente bune si foarte bune, insa neglijeaza faptul ca pentru a le avea alaturi cat mai mult acestea au nevoie si de ingrijire. Pe langa ingrijirea de baza a placilor/schiurilor – reparat talpile, ceruit, ascutit canturile – exista acum si Zardoz, NOT Wax, produse de lubrifiere extrem de foarte usor de folosit, aplicabile chiar pe partie, inainte de coborare.

NOTwax este un lubrifiant lichid pe baza de Teflon (made by Du Pont). Aplicarea este simpla: se da pe talpa schiurilor sau snowboardului si gata pentru orice conditii de zapada si temperatura. O aplicare are o eficienta de 1 pana la 3 zile in functie de cat de mult se foloseste echipamentul.

Beneficiile de care ne bucura NOTwax sunt:

· se aplica usor de catre oricine, indiferent de varsta;

· nu necesita cunostiinte sau scule speciale si nu face mizerie;

· nu necesita o perioada de uscare sau alti timpi morti;

· poate fi aplicat oriunde, atat acasa, cat si pe partie;

· folosit in combinatie cu ceara traditionala, NOTwax mareste plaja de temperatura sau durata cerii aplicate anterior;

· aluncare fara efort pe pante mai putin inclinate;

· ofera o alunecare constanta in cazul schimbarii tipului de zapada;

· impiedica lipirea zapezii de talpa in cazul zapezii ude;

· minimizeaza uzura talpii si prelungeste durata de viata a echipamentului;

· costuri mai mici decat in cazul cerii “rub on” sau cerii aplicate la cald;

· ecologic, non-toxic si fara miros;

NotWax este un fluoropolimer creat de Du Pont Krytox special pentru Zardoz Inc Usa. Acest lubrifiant este genereaza cu pana la 35 % mai putina frictiune decat ceara obisnuita. Cum spuneam si mai sus, se poate folosi si impreuna cu ceara clasica aplicata deasupra acesteia, marindu-i durata de utilizare si proprietatile. Un concept ‘userfriendly’ de ultima ora cu o aplicare la fel de ‘userfriendly’.

Principiul de functionare este unul logic si trebuie inteles privind lucrurile la o microscara. Materialele din care sunt facute talpile skiurilor si snowboardurilor sunt poroase la nivel molecular. Ceara inchide acesti pori doar superficial in grosimi de microni. Zardoz are o densitate foarte scazuta ceea ce-i permite sa fie absorbit in cantitate mare de talpa prin atractie capilara exact cum un burete absoarbe apa. La contactul cu zapada talpa elibereaza treptat acest lichid care formeaza o pelicula extrem de alunecoasa. O diferenta notabila se poate observa imediat mai ales in zapada umeda si pe suprafetele plane unde pentru boarderi e un adevarat chin sa alunece. Contine si o substanta anticoroziva ‘ Rustblock ‘ care odata aplicata la finalul partidei de ski/snowboard impiedica aparitia ruginirii canturilor. Produsul se comercializeaza sub forma de cutiuta de plastic de marimea unui puc de hochei, usor de tinut in buzunar, care contine o sticluta cu 15 g de NotWax suficient pentru peste 15 aplicari(a month’s worth pentru un schior avid!) si un burete aplicator sau sub forma de servetele umede imbibate cu NotWax care trateaza 1 placa de Snowboard sau 2 perechi de skiuri.

Nu vrem sa spunem ca face minuni, dar cel putin aduce o imbunatatire vizibila. Cei care au folosit asa ceva pana acum au fost multumiti, mentionand ca durata minima de folosire dupa o aplicare este de 1 zi si asta in cazul zapezii inghetate si a ghetii, despre care toata lumea stie ca “musca” din talpa schiului.

In cazul in care va intereseaza produsele Zardoz le puteti achizitiona din magazinul de ski si snowboard Wintermag.ro: Intretinere echipament.

Noi, echipa Wintermag.ro, am testat produsele si putem spune ca prezentarea de mai sus este cat se poate de la obiect, schiurile alergau practic prin zapada, iar aplicare a durat doar cateva minute, inainte de prima coborare. Un produs care isi merita titlul de “produs userfriendly”.

In acest moment veti gasi disponibil pe Wintermag.ro ambele produse de la Zardoz, NOT Wax:

Published by

Andrei

Co-fondator si manager la Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de ski si snowboard din Romania.

One thought on “Zardoz, NOT Wax”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *