Schi la Predeal, duminica

Weekendul trecut a fost un weekend special, cel putin in sud-estul tarii, unde am fost avertizati de ANM cu un cod calben, transformat ulterior in cod portocaliu. Pentru cei ca noi, pasionati de sporturi de iarna, se poate zice ca weekendul a fost unul perfect.

Sambata seara m-am hotarat impreuna cu doi prieteni, Ka si Ch, sa mergem duminica dimineata la schi. Noaptea de sambata spre duminica a fost, cel putin in Bucuresti, zburlita rau de tot. Adica dimineata la 6 30, cand m-am trezit, erau bine asezati 30 cm de zapada pe masina. Atunci am decis sa ma informez asupra conditiilor meteo. In general, o buna informarea ar trebui sa o obtii de la televizor sau radio, insa, deschizand televizorul am vazut doar stiri care te faceau sa te baricadezi in casa si sa nu mai iesi cel putin o saptamana. Asa ca am apelat la sursele mele de incredere in astfel de situatii, si anume:

Analizand cele 2 surse de informatii, am vazut ca pe DN1 se circula fara probleme si ca exista 1-2cm de zapada pe partea carosabila in dreptul localitatii Predeal. Deasemenea am aflat ca la Predeal vor fi -5 grade, nu va fi vant si va ninge usor. Stiind toate aceste lucruri am plecat cu incredere la drum.

Bineinteles pe drum, la radio stirile fataliste nu incetau sa curga, soferii erau sfatuiti sa se intoarca de la munte sau sa nu plece la munte.

Aspectul cel mai interesant cu privire la aceasta infuzie de stiri negative in media a fost ca la Predeal, duminica, partia era extrem de libera. Nu am stat la coada mai mult de 5 minute.

Published by

Andrei

Co-fondator si manager la Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de ski si snowboard din Romania.

One thought on “Schi la Predeal, duminica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *