ds9002

La ce te ajuta ochelarii pe partie?

Importanta ochelarilor pe partie indiferent daca esti schior sau snowboarder nu trebuie deloc neglijata. Ei sunt o parte foarte importanta din echipament si iti ofera o serie de protectii.
In primul rand daca esti la inaltimi mari razele soarelui sunt foarte puternice si in combinatie cu reflexia acestora din zapada iti pot afecta ochii, in special razele ultraviolete. Poate ca pe moment nu vei realiza asta dar cu siguranta vei observa ca ochii tai sunt din ce in ce mai inchisi atunci cand esti pe partie datorita luminii si a reflectiilor, deci exact ca ochelarii obisnuiti de soare, acestia iti relaxeaza si iti protejeaza ochii.
Partia s-ar putea sa te surprinda cu o ninsoare puternica sau chiar un viscol puternic. Fara ochelari o sa cam stai la un vin fiert cu prietenii carora nu prea le place zapada caci pe partie nu o sa poti sa faci nimica. Ochelarii te protejeaza de vant, zapada si bucatele de gheata care iti pot intra in ochi,. O viteza ridicata iti forteaza foarte mult ochii si nu o sa poti vedea foarte mult din cauza asta. Chiar si tunurile de zapada devin un cosmar atunci cand treci pe langa ele fara ochelari.
Ochelarii te ajuta si atunci cand mergi sa zicem prin padure sau locuri cu o vegetatie mai deasa deoarece esti protejat de crengute care ar putea sa te loveasca peste ochi si care pot deveni problematice.
Acum se gasesc tot felul de ochelari cu caracteristici diferite, incat alegerea unei perechi devine foarte grea, insa unele caracteristici sunt esentiale.

4 caracteristici ale unei perechi bune de ochelari

1. Protectia solara
Lentila trebuie sa aiba o protectie impotriva razelor ultraviolete si a altor tipuri de radiatii solare, cat si o lentila de o culoare potrivita pentru mediul in care te dai. De exemplu daca este o partie foarte luminoasa si soare afara este bine sa ai o lentila inchisa la culoare, daca este o vreme inchisa sau inorat afara aunci e bine sa ai o lentila mai deschisa la culoare, o lentila de culoare gri poate reda cel mai natural culorile din jur si perceptia zapezii. Exista ochelari cu lentile interschimbabile pentru a acoperii mai multe conditii ambientale.

2. Anti-fog
Problema cu orice fel de ochelari este ca se aburesc, chiar daca sunt de soare sau de vedere, la fel sunt si ochelarii de schi sau snowboard, si o perche care nu are o protectie impotriva aburirii practic sunt aproape inutili pentru ca nu o sa poti sa vezi nimic cu ei. Sistemul anti-fog este obtinut la ochelarii care au lentila tratata special si un sistem de aerisire bine facut in interior, ei avand o serie de gaurele care asigura dezaburirea ochelarilor. Un alt factor important il constituie lentila dubla care face protectia anti-fog sa fie si mai eficienta.

3. Cureaua
Exista ochelari care au cureaua reglabila pentru a putea fi pusi peste casca de protectie. E foarte important ca ochelarii sa se aseze comod pe casca si ochi pentru a nu te incomoda pe partie. Unii prea scurti o sa-ti preseze ochii fiind foarte inconfortabili. Unii prea largi iti vor cadea pe nas si iti vor limita campul vizual.

4. Stratul de spuma
Fiecare pereche de ochelari are un strat de burete sau spuma care se muleaza pe fata pentru o fixare cat mai confortabila. E important sa nu ai locuri goale sau puncte care sa-ti preseze fata si care o sa-ti lase urme seara dupa o zi intreaga de purtat. O pereche buna de ochelari sunt conceputi special sa fie cat mai bine configurati pe fata.

Acestea sunt caracteristicile cele mai importante pe care ar trebui sa le aiba o pereche de ochelari. Pe langa ele mai sunt multe altele cum ar fi: wide lens cu vedere periferica ridicata, ochelari care pot fi purtati peste ochelarii de vedere, ochelari care au un ventilator mic cu baterii pentru aerisire maxima, ochelari cu camera video atasata etc. Pana si culorile ochelarilor pot fi asortate de preferinta cu nuanta castii de protectie.

Daca te-ai hotarat sa-ti iei ochelari atunci recomandarea nostra este o pereche de ochelari DEMON care are toate caractersticile discutate mai sus si care pentru a-ti usura decizia i-am pus la reducere.

Ochelari Demon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *