Recomandari Ski pentru toate nivelurile de pregatire


 

Incepator:Cele mai importante sunt: haine de partie, cas ca, manusi impermeabile si groase. Claparii ar trebui sa fie cat mai comozi si cat mai flexibili pentru a nu incomoda mersul si a nu avea senzatia de pierdere a mobilitatii. Skiurile ar trebui sa fie mai scurte deoarece acestea au o viteza mai mica si devin mai controlabile si un alt aspect ar fi flexibilitatea ridicata ceea ce da un plus de control, un flex undeva sub 50. Coeficientul DIN al legaturilor de asemenea trebuie sa fie setat la o valoare mai mica pentru a permite detasarea usoara a skiurilor cand este nevoie.
Recomandam pachetul de skiuri cu legaturi si clapari de la Fischer, casca Demon, protectiile principale ar fi: ochelari, masca, protectie spate, si manusi.

Skiuri Fischer + Legaturi Fischer + Clapari si Bete <——> Demon shell Silver Helmet

Fischer Delic gloves <—————–> Demon Face Guard Mask

Dragon Mytical Wizard Ion <————–> Demon lower Back Protector

 

 

 

Nivel avansat: De asemenea echipamentul deja trebuie sa se potriveasca cu stilul pe care vrei sa il practici.
Daca mergi pe partie pentru viteza extrema atunci iti trebuie skiuri de cursa adica mult mai subtiri si mai rigide pentru a absorbi socurile si vibratiile la viteze mari si ai nevoie de o tehnica foarte buna pentru a le controla.
Daca iti place slalomul atunci iti trebuie skiuri care sa poata sa faca carvuri rapid sau mai ample si la viteze mai mari pentru slalom urias. Pentru all mountain va trebui sa folosesti skiuri putin mai late ca cele de viteza si putin mai flexibile pentru a acoperi toate tipurile de zapada si cu varful mai lat pentru a face viraje mai rapid  fara sa fie nevoie de o tehnica perfecta.
Daca iti place powderul atunci iti vei achizitiona o pereche de skiuri mult mai late, cu tehnologie de tip rocker, care sa reuseasca sa iasa afara din zapada afanata, dar in alte tipuri de zapada devin greu de manevrat chiar si pentru skiorii experti.
Daca iti place sa faci trick-uri iti trebuie o pereche de skiuri foarte scurte undeva intre 60 si 100 de cm, foarte usoare, care nu au o viteza foarte mare dar sunt foarte manevrabile si usor de folosit la sarituri si intoarceri bruste. Dezavantajul este ca la viteze mari isi pierd din stabilitate.
Recomand pentru acest nivel daca iti place sa te dai in viteza si sa ajungi la performante mari: schiuri cu legaturi, clapari.

Fischer Rc4 Race Sc pro RF Sp + Fischer Rc4 Z12 Railflex 2 Bindings

 

 

 

 

 

Atomic Hawx 120 Skiboots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *