Mountain Dew – North vs. South Cavnic, epilog

S-a-ncheiat încă un weekend de pomină în Cavnic, Maramu`. Bătălia fuse crâncenă, cele două echipe s-au duelat trei zile și trei nopți: ziua pe țevi, cutii ș-alte aranjamente cu dibăcie puse pe deal de meșterii five-O, iar noaptea, păăăi, noaptea în mișcări de dans și voie bună. Așa cum era de așteptat, five-O în calitate de organizatori, ajutați de sponsorii MountainDew, Bern și Armada, au făcut o treabă EPICĂ. Deci, dragi viitori nepoți, stați liniștiți, o să aveți ce asculta de la viitorii bunici, când o să apăreți printre noi!

Și acum, dăm cuvântul organizatorilor care au pregătit fraze bine-alese care să descrie evenimentul exact așa cum s-a petrecut:

Superlativul a fost dintotdeauna obligatoriu în a descrie happening-urile de snowboarding şi freeskiing din colţul stânga sus a hărţii patriei. Dar de data asta nu mai răscolim după vorbe meşteşugite şi figuri de stil; zău că nu mai are sens. E simplu: Mountain Dew – North vs. South, ultima isprava a clubului sportiv five-O pe filiera JibStars, a fost nici mai mult nici mai puţin decât tradiţional şi previzibil. Previzibil de lejer, tradiţional de efervescent, previzibil şi tradiţional de… cu voie bună! Ca la Maramu, atât! Nimic nou, nimic special.

Aşa cum se ştie din comunicatele pre-eveniment, anul acesta s-a revenit la formatul de team-battle, consacrat în trecut, doar că acum împărţeala s-a făcut conform geografiei simpliste, iar asta a generat inerente discuţii. Trecând peste ele, putem lesne spune că Mountain Dew – North vs. South a fost un AllStar Game vrednic pentru scena autohtonă de jibbing/freestyle, exact aşa cum şi-a şi propus. Iar asta în ciuda aglomerării de concursuri/evenimente din ultimul weekend al lunii martie. Riderii au fost împărţiti literalmente în 4 zări, dar majoritatea a luat calea nordului şi bine a facut! Le-am simţit lipsa prietenilor noştri absenţi, dar ştim că ne vom întâlni cu proxima ocazie!

Invitatii au început să ajungă în Baia Mare încă de miercuri, au fost deîndată cazaţi în camp-ul de la Cavnic şi au ajutat brigada five-O cu ultimele finisaje ale snowpark-ului mic dar cochet. Restul e tăcere, restul e dat, iar o imagine face cât o mie de cuvinte, după cum bine se spune, deci uitaţi-vă la poze! Zilele de dat au fost completate, aşa cum se cuvine, de serile prelungite şi îmbibate în felurite licori magice cu aromă locală. Vineri am consemnat apogeul relaxării participanţilor şi solidificarea sentimentului de comuniune; trick-uri de calitate, the best vibe şi petrecere la cabană până în zori de zi (din nou).

Sâmbătă şi-au intrat în rol căpitanii de echipă aleşi democratic; Ştefan Mirescu (Sibiu) pentru echipa Sudului şi Vladimir Brezovszki (Baia Mare) pentru echipa Nordului. Cei doi şi-au ales la sprânceană coechipierii pentru finală in urma sesiunii de calificări la care au participat 12 înscrişi pentru Sud şi 27 pentru Nord. În teren au rămas Tata Extrem, Popo, ToniDinSibiu, Theo, Pacheţel, Quix, Bobby, Viorel Corbu, Şerban plus Ştefan (pentru banda South Central) şi Tudorel, Brian, Peti, Poshett, Plopu’, Ilie, Hunor, Ghitzucă, Brocolli plus Vladimir (pentru cartelul North Core).

Lista de trick-uri este lungă, cum se întâmplă la orice JibStars. Salutăm, pentru început, acivităţile mai proaspeţilor freeskieri, Hunor din Sfântu Gheorghe (frontflip, railslide) şi Şerban din Ploieşti (backflip, slide-uri, 540 aterizat vineri etc.). Evident că s-au remarcat şi ceilalti schiori; Ghitză pe rail cu un slide to pretzel-out foarte corect şi cu un tailpress 180-out pe ledge, tânărul Tata Extrem (shooter-slide 180-out, lipslide & noseslide pe rail!) şi căpitanul Ştefan, cu cel mai bun trick al zilei: alley-oop 180 to 180-out pe wall. Style-ul a fost partenerul de joacă al pescarului Brocolli, care s-a dat lejer toată ziulica şi a bifat 180 cu tap peste bârna Nadiei, diverse slides pe box-uri şi rail, 360 truckdriver (double nosegrab) şi cireaşa de pe tort, un switch 360 ca la carte.

Dacă tot vorbim de style, majoritatea celor prezenţi la concurs vor fi de acord că Bobby s-a dat frumos pe tot parcursul weekend-ului şi a atras atenţia în finală cu un nosepress la shooter şi cu un excelent backside 180 roastbeef la kicker. Ar fi însă nedrept să nu-i punem pe lista de styleri şi pe Peti (transfer nosetap), pe Poshett (frontside 180 peste bârnă) ori pe credinciosul Ilie (frontboard pe ledge, 50/50 frontflip out şi frontside 360 butter pe wall!). Obligat de colegul de echipă Tudorel, junele prim Popo a băgat frontside 180 switch tailtap pe bârnă şi frontside 180 to switch tailpress pe ledge, iar Tudor a mai scos rock-to-fakie la wall, backside grab to tailtap pe bârnă, dar deliciul concursului l-au făcut duelurile fratricide ale lui Vladimir cu Toni, parteneri de dat din moşi-strămoşi. Vladi: backside rock’n roll, backside wallride; Toni: rock-to-fakie, backside wallride. În rest, Toni a activat cu bunul prieten Theodor (lipslide & tailslide la shooter, lipslide la ledge) trenuleţul Sibiu-Brasov care a circulat cu bucurie toată ziua.

Socoteala finală a sistemului de “obligatea” arată aşa, pe runde:

Runda Nord Sud
I 7 3
II 5 5
III 4 4
IV 4 5
V 5 3
VI 4 3
TOTAL 29 23

Echipa Nordului şi-a însuşit, prin urmare, cecul de 1000 EUR, dar echipa Sudului a fost răsplătită şi ea pentru dibăcie cu premii de la Bern şi Armada, sponsori ai evenimentului. La afterparty-ul din Baia Mare, DJ Marwan a predicat, toţi s-au pocait, apoi s-au raspopit, au suspinat şi au propovăduit calitatea şi calităţile Femeii De Maramu™, zisă a fi “de regiune superioară”. Corect!

Bottom line: Maramureş, snowboarding, freeskiing, party, good vibrations. Lucrurile bune nu se sfârşesc niciodată!

Maximilian Munteanu,

Cu Respect pentru five-O

Published by

Andrei

Co-fondator si manager la Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de ski si snowboard din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *