Orsolya Tofalvi – locul 5 la Mondialele de biatlon pentru juniori

Biatlonista Orsolya Tofalvi a reuşit să se claseze pe o excelentă poziţie a cincea, în cadrul Campionatelor Mondiale de juniori, care se dispută în aceste zile, la Obertillach, în Austria. Orsolya a ratat de puţin podiumul, sosind la 3 minute şi 7 secunde de câştigătoarea probei, Laura dhleimer, din Germania. De altfel, Dahleimer este vedeta incontestabilă a acestei competiţii, sportiva având deja alte două medalii cucerite, un aur la sprint şi un argint la urmărire.

De remarcat că Orsolya Tofalvi, originară din Miercurea Ciuc, a reuşit să atingă toate cele 20 de ţinte ale probei, fiind singura sportivă cu o astfel de performanţă. Orsolya a realizat în Austria cel mai bun rezultat al carierei începută la vârsta de cinci ani, prin practicarea schiului alpin. La 14 ani, influenţată de cea mai bună biatlonistă a ţării, Eva Tofalvi, care îi este mătuşă, Orsolya s-a reprofilat.

Celelalte două sportive din România prezente la startul probei au înregistrat clasări modeste. Florina Cristea a încheiat pe 46, iar Diana Salman, pe 58, dintr-un total de 69 de concurente. Proba a avut o lungime totală de 12,5 kilometri.

La proba masculină de 15 kilometri, reprezentanții țării noastre au sosit pe locurile 31, Gheorghe Pop, 35, George Buta și 53, Casius Gerbacea, din 92 de concurenţi.

Joi, 31 ianuarie, sunt programate ștafetele de 3×6 și 3×7,5 kilometri la tineret, juniorii încheind vineri concursul cu aceleași probe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *