New York Rangers – Philadelphia Flyers 2-1 în NHL

Azi-noapte, liga profesionistă nord-americană de hochei, NHL, a programat un interesant duel între două francize cu o bogată istorie, New York Rangers şi Philadelphia Flyers. Cele două se întâlniseră şi joia trecută, la Philadelphia, victoria revenind celor de la Flyers, cu 2-1, care, prin acel succes puneau capăt unei serii de 8 înfrângeri consecutive în faţa lui NYR.

La Madison Square Garden, una dintre cele mai frumoase săli sportive din lume, deschiderea de scor a venit după doar un minut şi 57 de secunde. Şutul puternic al fundaşului Michael Del Zotto, de la linia albastră, a trecut printre picioarele unui coechipier care îl masca pe Ilya Bryzgalov, portarul oaspeţilor.

În partea a doua, new-yorkezii au reuşit să fructifice o superioritate, după o fază care a plecat de la acelaşi Del Zotto. Pasa acestuia l-a găsit pe partea stângă pe Rick Nash, care a fentat că va şuta, deschizându-l ideal, pe flancul opus, pe căpitanul echipei, Ryan Calahan. Acesta a îndeplinit o simplă formalitate, Brygalov neavând răgazul necesar de a zbura din bară în bară. Astfel, Calahan a marcat al doilea gol al sezonului în power-play.

În repriza a treia, oaspeţii au redus din handicap tot într-un moment în care aveau un om în plus pe gheaţă. Şutul puternic şi bvine plasat, dintre cercuri, al fundaşului finlandez Kimmo Timonen, s-a dus direct sub bara transversală.

2-1 avea să fie şi scorul final, astfel că New York Rangers şi-a luat revanşa cu acelaşi scor, pentru înfrângerea de săptămâna trecută.

Cealaltă echipă new-yorkeză din ligă, Islanders, s-a impus cu un neverosimil 4-1 pe terenul celor de la Pittsburgh Penguins, dar l-a pierdut pe McDonald, suspendat două meciuri după un incident petrecut pe gheaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *