85 de copii din 49 de ţări la Schladming

actu_6580_newsletterleftAşa cum bine se ştie, în această perioadă, la Schladming, în Austria, au loc întrecerile contând pentru Campionatele Mondiale de schi alpin.

Această manifestare nu este doar o sărbătoare pentru schiorii de top, ci şi pentru 85 de copii şi tineri şi 49 de ţări, care au fost selectaţi să participe la tabere de pregătire în domeniul schiului alpin, în paralel cu concursurile pentru medaliile mondiale.

Gian Franco Kasper, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), a spus următoarele: “FIS se mândreşte cu faptul că poate oferi celor 85 de copii din 49 de ţări posibilitatea de a se pregăti, dar şi de a urmări marile competiţii de la Campionatele Mondiale. Invitaţia a fost lansată de Federaţia Austriacă de Schi, iar noi i-am ajutat la acest proiect internaţional”.

Secretarul general al FIS, Sarah Lewis, s-a declarat, de asemenea, încântată de organizarea taberei de pregătire la Schladming. Participanţii, în afara antrenamentelor, se relaxează folosind o varietate de actiuvităţi, cum ar fi plimbarea cu sănii trase de cai, schiatul pe munţii din apropiere, etc.

La finele stagiului va avea loc şi o petrecere cu toţi participanţii, însă, cu siguranţă, asistarea la spectaculoasele cursele care  sunt programate în partea a doua a competiţiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *