Au început Campionatele Mondiale de schi fond

300px-Priit_Narusk_at_Tour_de_SkiAstăzi, în Italia, la Val di Fiemme, a început o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de schi fond. Calificările masculine ne-au produs o plăcută surpriză, românul Alexandru Palici reuşind să câştige etapa de Cupa FIS şi cursa care a contat drept criteriu de calificare pentru finala probei de sprint, 10 kilometri.

Alt schior noi nu am mai avut la start, Hogiu şi Pepene fiind deja calificaţi pentru sprintul de mâine. O prezenţă inedită a fost cea a iranianului de 45 de ani, Semshaky Iasin, care a ratat calificarea pentru o diferenţă cifrată la o singură secundă.

La fete, în calificările probei similare de viteză, care se aleargă pe distanţa a 5 kilometri, România nu a avut nicio reprezentantă.

Moldova în schimb, a reuşit să îşi califice doi reprezentanţi în finalele de mâine. Victor Pînzaru, la băieţi, s-a clasat pe locul 40, ultimul care asigură accesul în finală.

La fete, Alexandra Camenşcic s-a calificat după prezenţa pe locul 22, în timp ce ana Berghi, clasată a 39-a, a obţinut şi ea biletele pentru proba de mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *