Austria şi Letonia merg la Soci

sloveniaIeri s-au încheiat grupele preliminare pentru turneele olimpice de hochei, masculin şi feminin. Vă prezentăm mai jos echipele calificate pentru marea sărbătoare planetară programată anul viitor.

Austria a luat punctul de care avea nevoie în finala pentru Soci. Germania şi-a fructificat finalmente avantajul propriului teren, învingând cu 3-2, însă numai după prelungiri. Austria, cu 7 puncte, câştigă grupa şi merge la Soci. Italia a învins Olanda cu 4-1, într-un joc fără importanţă.

În Letonia, naţionala baltică a pierdut în prelungiri, cu 3-2, contra Franţei, însă a obţinut punctul de aur de care avea nevoie pentru a ajunge în Rusia. În celălalt meci, Kazakhstanul, care spera într-o minune, s-a impus cu 6-0 în faţa Marii Britanii.

Grupa de la Vojens, din Danemarca, fusese tranşată deja după primele două runde de Slovenia. Ultimele meciuri au fost doar pentru statistici: Ucraina – Slovenia 1-6 şi Danemarca – Belarus 2-3.

În turneul feminin de la Poprad, Japonia a distrus cu 5-0 naţionala daneză în finala pentru Soci. Niponele merg astfel la Jocurile Olimpice. Norvegia a învins într-un alt meci Slovacia, cu 5-3.

Hocheistele din Germania tranşaseră grupa de la Weiden după două runde. ele au încheiat pe val, cu 5-0 contra Kazakhstanului, în timp ce Cehia a învins China cu 3-2, după şuturile de departajare.

Să recapitulpm deci. La turneul masculin de la Soci vor merge Austria, Letonia şi Slovenia, în timp ce programul feminin se completează cu Japonia şi Germania.

 

One thought on “Austria şi Letonia merg la Soci”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *