Bieler câştigă combinata nordică de la Almaty

bielerAstăzi, la Almaty, în Kazakhstan, a avut loc a doua etapă a sfârşitului de săptămână, din calendarul Cupei Mondiale de combinată nordică.

Schiorul austriac Christoph Bieler a reuşit să câştige etapa, după ce în runda de ieri se clasase pe locul al treilea. Pe podium, în Kazakhstan, astăzi, s-au mai aflat japonezul Akito Watabe, la 4,4 secunde și cehul Miroslav Dvorak, mare surpriză, la 17,5 secunde, după fondul de 10 kilometri.

Pentru Bieler (foto) această victorie pune capăt unei secete de patru ani, în care austriacul nu triumfase la niciun concurs. Victoria de la Almaty este pentru Bieler a şaptea în întreaga sa carieră, la nivel internaţional.

Combinata nordică este un cumul de probe foarte spectaculoase, fiind una dintre primele discipline de iarnă care a fost inclusă în programul olimpic. La combinată nordică se cumulează punctele realizate de schiori în două probe: sărituri cu schiurile, urmate de schi fond. Această ordine a fost stabilită încă din 1952, când pentru creşterea spectaculozităţii s-a luat această decizie.

Combinata nordică îşi are originile în Norvegia, fiind un sport care deocamdată a rămas doar la varianta masculină.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *