Competiţie încheiată pentru Lindsey Vonn

220px-Vonn-lindsey_12-03-08_-_014Celebra schioare americană Lindsey Vonn a încheiat prematur participarea din acest an la Campionatele Mondiale de schi alpin, de la Schladming, din Austria.

Schioarea de peste Ocean a suferit azi un grav accident, în timpul probei Super G, când a căzut la trecerea peste o săritură. Lindsey a fost transportată de urgenţă, cu elicopterul, la cel mai apropiat spital. Diagnosticul iniţial, fractură de tibie, nu s-a confirmat, din fericire.

Starea schioarei rămâne totuşi destul de gravă, ea suferind o ruptură a ligamentelor încrucişate şi laterale. Această accidentare face ca participarea sa la competiţia de la Schladming să ia sfârşit. Lindsey Vonn era principala favorită la cucerirea medaliei de aur la Super G, alături de slovena Tina Maze, care de altfel s-a şi impus.

Lindsey îşi mai programase alte două starturi la Campionatele Mondiale, la slalom uriaş şi coborâre.

Sportiva din Statele Unite ale Americii este foarte cunoscută şi în cercurile mondene, datorită relaţiei sentimentale pe care o are cu cunoscutul jucător american de golf, Tiger Woods.

Cariera lui Lindey Vonn include cinci medalii obţinute la Campionatele Mondiale, din care două de aur şi trei de argint. La Jocurile Olimpice de la Vancouver, Lindsey Vonn a cucerit o medalie de aur şi una de bronz.

Grabnică însănătoşire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *