Corona Braşov la mâna lui Ujpest pentru play-off-ul Ligii Mol

NPS_5298Astă-seară s-au desfăşurat două meciuri contând pentru sezonul regulat al Ligii Mol la hochei pe gheaţă, în care au evoluat ambele echipe româneşti încluse în această competiţie internaţională.

Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul de 4-1 în faţa modestei Ferencvaros, deşi suporterii ciucani au avut ceva emoţii în prima parte a jocului, când scorul a fost alb.

Corona Braşov nu a avut probleme în faţa liderului detaşat, Dab Docler, echipa maghiară neturând la maximum motoarele. Braşovenii s-au impus cu 6-2, câştigând trei puncte importante şi obligatorii, în demersul lor de a se califica.

Lucrurile sunt clare pentru echipele maghiare Dab Docler şi Miskolc, care nu mai pot scăpa, în această ordine, primele două locuri în clasament, implicit prezenţa în semifinale, cu avantajul terenului propriu în seriile eliminatorii.

Pe de altă parte, Ferencvaros şi Ujpest sunt ieşite din calculele calificării, pe ultimele două locuri duelându-se trei formaţii.

Sport Club Miercurea Ciuc are 83 de puncte, în timp ce Corona Braşov şi Ice Tigers Nove Zamky sunt la egalitate, fiecare cu câte 82 de puncte.

Totul se va decide luni seara, când formaţiile româneşti fac schimb de adversare. Dab Docler merge la Miercurea ciuc, pentru meciul care se va disputa pe patinoarul “Vakar Lajos”, cu începere de la orele 17.00. ciucanilor le sunt necesare cel puţin două puncte pentru a fi siguri de prezenţa în play-off, dar Dab Docler, deţinătoarea actuală a trofeului, rămâne o echipă periculoasă, chiar dacă are mulţi absenţi din formula de bază.

La orele 19.30, la patinoarul Olimpic din Braşov începe meciul dintre Corona Braşov şi Ferencvaros, românii având nevoie de victorie în timp regulamentar. Aceasta nu este însă singura condiţie, deoarece dacă Ice Tigers Nove Zamky bate la Ukpest, lucru foarte probabil de altfel, la egalitate de puncte slovacii sunt superiori braşovenilor, cu 15 puncte la 9 în partidele directe din sezon.

În cazul că toate cele trei formaţii vor acumula acelaşi punctaj, se va face un clasament în trei, în care vor conta doar rezultatele directe.

Mult succes celor două formaţii româneşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *