Două patinatoare naturalizate la FOTE! Scandal şi în patinajul românesc

maryaDupă scandalul din lumea hocheiului, un alt sport care are ca loc de desfăşurare gheaţa, patinajul, se află în mijlocul unor ape învolburate.

Preşedintele Federaţiei Române de Patinaj, Adrian Ciobanu, este acuzat de reprezentanţii cluburilor afiliate că nu a ţinut cont de o moţiune înaintată în vara acestui an şi semnată de mai mulţi oameni din teritoriu. Conform acesteia, Adrian Ciobanu ar fi trebuit să convoace Adunarea Generală a forului pe care îl conduce. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Adrian Ciobanu a refuzat în mod repetat convocarea unei şedinţe de Birou Federal, conducând Federaţia Română de Patinaj doar prin întrunirea comisiilor de specialitate, în diferite locaţii.

Moţiunea respectivă vorbeşte despre folosirea în mod discreţionar a banilor federaţiei, precum şi de favorizarea anumitor sportivi şi antrenori, nefolosindu-se criteriul valorii sportive sau al obiectivelor impuse. Sunt evocate în moţiune şi sumele mari de bani, nejustificate, cheltuite în deplasările efectuate cu diverse ocazii, peste hotare.

Ultima ştire din patinajul artistic este aceea că foarte curând, la Campionatele Naţionale, Federaţia Română de Patinaj ar fi decontat cheltuielile a două sportive, lucru eminamente interzis, pentru ca acestea să participe la competiţie şi astfel să obţină dreptul de a reprezenta România la FOTE 2013.

Cele două nu deţineau cetăţenia română, însă se pare că paşaportul pentru ele a fost obţinut în timp record. Numele vehiculate sunt Julia Sauter, născută în Germania, sau Maria Fay Vangeystelen (foto), născută în România, dar care a fost adoptată de o familie din SUA.

Ambele sunt legitimate acum la RCM Cluj-Napoca. Ele nu figurau în lista iniţială transmisă către organizatorii FOTE 2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *