Duel româno-maghiar în Liga Mol

steauasportulLiga Mol la hochei pe gheaţă, o competiţie care deja a devenit tradiţională, programează vineri, 1 februarie, două partide în care sunt implicate echipe româneşti.

De la orele 16.45, Sport Club Miercurea Ciuc întâlneşte pe Ujpest Budapesta, o formaţie fără şanse de accedere în play-off. Jocul va avea loc pe patinoarul “Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc.

Mult mai echilibrat se anunţă duelul dintre Corona Fenestela Braşov şi Miskolc, programat să înceapă de la orele 19.15. Partida va avea loc la patinoarul olimpic de sub Tâmpa.

Ambele jocuri se pot vedea în direct pe canalele postului DigiSport.

În clasamentul competiţiei, cu şapte runde înainte de încheierea sezonului regulat, Dab Docler are 101 puncte, fiind urmată de Miskolc, cu 80 de puncte. Nove Zamky şi Sport Club Miercurea Ciuc completează primele locuri, cu câte 70 de puncte fiecare. Hocheiştii braşoveni se află la şapte lungimi distanţă de play-off, având însă şi un meci mai puţin disputat. Ferencvaros, cu 26 de puncte, sau Ujpest, cu 19 puncte, nu mai au nici măcar şanse matematice de a ajunge în faza eliminatorie.

Primele patru clasate se califică în semifinalele competiţiei. tot mâine, cu începere de la orele 19.00, se joacă meciul Nove Zamky – Dab Docler.

În Liga Mol iau parte 4 formaţii din Ungaria, două româneşti şi una slovacă, Nove Zamky. Actuala deţinătoare a trofeului este Dab Docler, care în 2012 a câştigat semifinala cu Corona Fenestela Braşov, dar şi finala cu Sport Club Miercurea Ciuc, fără a ceda vreun meci.

Faţă de ediţia anterioară, România a pierdut un loc în Liga Mol, prin neînscrierea formaţiei Steaua Rangers Bucureşti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *