Echipa naţională de curling în Slovacia

curlingPentru Federatia Romana de Curling, provocarile sezonului 2012-2013 sunt numeroase si una dintre acestea este calificarea echipei masculine in Grupa B europeana. Cu acest obiectiv in gand, calendarul echipei a urmarit participarea internationala in cat mai multe turnee, in care am putea intalni viitori adversari si echipe de acelasi calibru. Prima pe lista – Liga B Slovaca (7-9 decembrie si 25-27 ianuarie).

La Bratislava, am participat in formula completa, adica Allen Coliban (skip), Bogdan Colceriu (third), Bogdan Taut (second), Stefan Bodea (lead), Valentin Anghelinei (alternate). Am jucat 10 meciuri, in sistem double-round-robin, din care am castigat 8, singurele infrangeri venind de la Lotul Paralimpic Slovac (Nationala lor de curling in scaun cu rotile), dupa un meci in care am ales sa nu folosim deloc maturatul (a fost un exercitiu interesant) si de la Adara Trnava (echipa venita din prima liga). La ambele echipe avem insa si o victorie, in celalalt meci.

Intrucat ne-am terminat toate meciurile programate in Liga B Slovaca insa competitia mai programeaza o etapa in martie, nu putem spune in mod cert pe ce loc ne vom afla la final. Ce stim este ca avem asigurate medaliile de argint, o singura echipa putand sa ne depaseasca – Adara Trnava, care are in acest moment 5 victorii si o singura infrangere (de la noi).

Partea a doua a competitiei din Slovacia (25-27 ianuarie) a fost precedata de un mini-cantonament in Bratislava, condus de antrenorul ceh Vlastimil Vojtus, la care au participat atat nationala masculina cat si cea feminina. Fetele au jucat si doua meciuri avand adversari din liga secunda feminina, castigand ambele partide: 11-0, respectiv 10-4.

Urmeaza, in weekendul 8-10 februarie, ultima etapa si finalele Ligii B Maghiare, in care in acest moment impartim locul 1 cu alte 2 echipe, fiecare avand 4 victorii si o infrangere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *