Echipa României de sărituri cu schiurile locul 5 la FOTE

saritschEchipa naţională masculină de sărituri cu schiurile a României a ocupat astăzi locul al cincilea în concursul desfăşurat la Râşnov, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Slovenul Cene Prevc a îmbunătăţit recordul trambulinei, ducându-l la 99 de metri. Din echipa noastră, cea mai bună evoluţie s-a înregistrat pe săritura din prima manşă reuşită de Iulian Pîtea, care a măsurat 96 de metri.

Aurul a fost obţinut de Slovenia, iar celelalte medalii, în această ordine, au fost adjudecate de Germania, respectiv Austria.

Mâine va avea loc concursul pentru echipe feminine, unde ţara noastră nu este înscrisă în competiţie.

Se vehiculează însă înscrierea României în concursul echipelor mixte, programat a se desfăşura vineri. La această competiţie sunt înscrise doar trei echipe, iar şansele de medalie pentru România există, în cazul prezenţei noastre pe bara de start a trambulinei.

Problema este să se găsească încă o fată competitivă, care să o acompanieze pe Dana Haralambie. În acest caz, tânăra săritoare va rămâne în România, luptând pentru o medalie, ratând astfel prezenţa la Campionatele Mondiale de seniori, programate la finele săptămânii, la Val D”Isere, în Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *