Emil Imre aur la FOTE pentru România

IMG_9249Patinatorul român Emil Imre a cucerit azi medalia de aur pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Imre (foto), în vârstă de 17 ani, a concurat la short-track, proba de 1000 de metri, reuşind să îşi învingă toţi adversarii.

Imre a mai cucerit şi ieri o medalie, de argint, la proba de 500 de metri, tot la patinaj viteză. România cucereşte în premieră o medalie de aur la o astfel de competiţie pentru tinerii viitori olimpici.

Ţara noastră, graţie excelentei evoluţii a lui Imre, are două medalii la FOTE până acum, una de aur şi una de argint.

Tot azi, la sărituri cu schiurile, Dana Haralambie a ocupat locul 8 din 22 de concurenţi, cu două sărituri identice, de 61,5 metri. Deşi era dezamăgită că nu a intrat în medalii, Dana merge înainte, iar mâine va pleca în Italia, la Val D”Isere, unde se dispută la finele săptămânii Campionatele Mondiale de seniori.

La biatlon, Raul Demeter a fost la un moment dat în medalii, după sosirea a jumătate din concurenţii de la sprintul de 12,5 kilometri, însă apoi a alunecat până în zona locurilor 30. La fete, la sprintul de 10 kilometri, Dorothya Buzaş a ocupat un foarte bun loc 12.

Trebuie remarcată modernitatea Arenei Biatlon Cheile Grădiştei, situată la o altitudine de 1360 de metri, singura bază privată din circuitul olimpic.

Vom reveni cu amănunte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *