Emil Imre locul 54 la Campionatele Mondiale

IMG_9249Patinatorul român de viteză, Emil Imre, dublu medaliat olimpic la FOTE, cu aur şi argint, a luat astăzi startul la proba de 1500 de metri a Campionatelor Mondiale de patinaj viteză short-track, care se dispută la Varşovia, în Polonia.

Tânărul nostru sportiv a ieşit încă din serii, clasându-se finalmente pe locul 54. La băieţi, o comportare mai bună a avut Gal Oravetz, care a ocupat locul 38. Un alt reprezentant al României, Rusz Tamaş, s-a clasat pe locul 73.

La fete, Balasz Tunde a trecut de seriile preliminare şi de sferturile de finală, ocupând un meritoriu loc 25. Celaltă reprezentantă a noastră în capitala Poloniei, Szocs Renata, a fost descalificată şi nu va figura în clasamentul probei.

Mâine, pe pista scurtă din Varşovia se va desfăşura proba de 500 de metri, cea la care, sub egida FOTE, Emil Imre a devenit vicecampion olimpic.

Apoi, duminică, se va desfăşura şi proba de 1000 de metri, dar şi ştafeta de 3000 de metri. La toate aceste probe, cei cinci sportivi români care sunt însoţiţi la competiţie de antrenoarea Maria Bogyo, se vor afla la starturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *