Emil Imre medalie de argint la FOTE

IMG_9249Astăzi este o zi istorică pentru mişcarea olimpică de iarnă românească. Emil Imre, patinator viteză în vârstă de 17 ani, a obţinut medalia de argint la short-track, pe distanţa de 500 de metri.

Sportivul nostru a avut o evoluţie excelentă pe pista patinoarului Olimpic din Poiana Braşov, în a doua zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Emil Imre a câştigat seria preliminară, sferturile de finală şi semifinalele probei într-un mod entuziasmant. Ţinând cont că era vorba de o probă scurtă, de doar patru tururi şi jumătate, Imre şi-a pus în valoare atu-ul său principal, luând faţa celorlalţi contracandidaţi înainte de intrarea în prima turnantă.

Apoi el i-a sufocat cu un ritm de patinaj foarte rapid, fiind ovaţionat de fiecare dată de public.

În finală acest scenariu nu s-a mai repetat, Emil Imre plecând al treilea după grila de start. El a reuşit totuşi să recupereze o poziţie, menţinându-se în argint după o cursă tactică extraordinară, în care i-a închis culoarele celui din spatele său.

Este prima dată în istoria de 20 de ani a competiţiei când România cucereşte o medalie de argint. Până acum, sportivii noştri obţinuseră la FOTE numai patru medalii de bronz, în cele două decenii ale competiţiei.

Emil Imre va patina şi mâine, la proba de 1000 de metri, unde este din nou creditat cu şanse la calificarea în finală.

Felicitările noastre!

foto: sportrevolution.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *