Etapă în Cupa Mondială de Escaladă pe gheaţă la Buşteni

escaladaÎn acest week-end, între 7 şi 9 februarie, pe pârtia Kalinderu din Buşteni va avea loc etapa a patra a Cupei Mondiale de Escaladă pe gheaţă, ediţia 2013.

Această competiţie este una dintre cele mai spectaculoase din lume, primele etape desfăşurându-se în Coreea de Sud, Elveţia şi Italia. Runda de la Buşteni este penultima, circuitul urmând să se încheie în Rusia, în perioada 8-10 martie.

La etapa găzduită de staţiunea de pe Valea Prahovei sunt aşteptaţi aproximativ 90 de sportivi, din 22 de ţări.

Se va urca pe structuri artificiale, acoperite cu gheaţă, înalte de 25 de metri, pentru menţinerea cărora se foloseşte un sistem de refrigerare canadian.

Buşteniul este una dintre locaţiile cele mai populare între practicanţii acestui sport, aici fiind organizate începând cu 2007, în fiecare an, etape de Cupa Mondială.

Iubitorii căţărării pe gheaţă pot afla mai multe detalii despre această inedită competiţie de pe pagina oficială a concursului, www.iwcbusteni.ro sau de pe profilul de Facebook, care poate fi găsit la https://www.facebook.com/pages/UIAA-Ice-Climbing-World-Cup-Busteni-Romania/103537673161116.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *