Favoriţii s-au impus în Cupa Mondială de sprint

Kikkan-RandallLa Soci, în Rusia, pe viitorul traseu pe care se vor desfășura întrecerile din programul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, a avut loc sprintul feminin și masculin din cadrul Cupei Mondiale de specialitate. Cea mai bună a fost, conform previziunilor înaintate de specialişti, Kikkan Randall (foto), din Statele Unite ale Americii, care a parcurs cei 1,5 kilometri în 2: 44,00, întrecându-le pe Aurore Jean-Franța, la primul podium, cu 0,52 și pe Celin Brun-Lie din Norvegia, cu 0,66. Poloneza Justina Kowalczyk, lidera clasamentului general și norvegianca Maritt Bjoergen, a doua clasată, nu s-au regăsit între participante.

La masculin, statisticile au consemnat un alt succes al unui favorit, norvegianul Petter Northug junior,  cu timpul de 3 55,6, pe 1,8 kilometri, urmat la 0,5 secunde de Dario Cologna-Italia, la 0,5 secunde și la 0,7 de italianul David Hofer, aflat în aceeași situație cu franțuzoaica Jean.

Italianul Dario Cologna s-a revanşat însă pe aceeaşi pistă, la schiatlon, unde s-a impus la capătul celor 15 kilometri de efort.

Niciun schior român nu s-a prezentat la startul acestor etape de sprint ale Cupei Mondiale. Probele respective sunt considerate a fi extrem de spectaculoase, ele propunând în dese cazuri schimbări şi răpsturnări de situaţie puţin aşteptate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *