Germania campioană mondială la bob 4

Switzerland Bobsled WorldsEchipajul german format din boberii Maximilian Arndt, Marko Huebenbecker, Alexander Roediger și Martin Putze au adus ţării lor al doilea titlu mondial, după cel de la bob de două persoane. Succesul de la Campionatele Mondiale desfăşurate pe parcursul ultimelor două săptămâni la St. Morritz, în Elveţia,  a însemnat o victorie clară în fața rușilor pilotați de Alexandr Zubkov. Nemţii au înregistrat un timp cumulat de 4: 20,67 minute, față de 4 21,14 minute al ruşilor.

Boberii germani au ocupat în cele patru manșe de două ori primul loc, o dată pe al doilea și o dată pe al nouălea, rușii clasându-se, în ordine, pe 2, 3, 17 și 7. Medalia de bronz a revenit SUA, cu un alt pilot cunoscut, Steven Holomb, cronometrați în 4: 21,26, la mare luptă cu Elveția 1 (pilot Beat Hefti), 4: 21,30, Marea Britanie (John James), 4: 21, 33 și Elveția 2 (Rico Peter), 4: 21,34.

România a fost reprezentată de echipajul format din sportivii Andreas Neagu, Marian Iorga, Paul Muntean și Dănuț Moldovan. Bobul românesc s-a clasat pe locul 26 la finele competiţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *