Hocheiştii sloveni s-au calificat pentru Soci

sloveniaMare surpriză aseară la Vojens, în Danemarca, unde, în cadrul turneului preolimpic, Slovenia a reuşit calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Soci, învingând chiar naţionala ţării gazdă, Danemarca. Scorul final al întâlnirii a fost 2-1 în favoarea hocheiştilor sloveni, care matematic nu mai pot fi ajunşi de nimeni, după cele două victorii. În celălalt meci al grupei, Belarus a trecut de Ucraina cu scorul de 6-0, iar ultima etapă nu va avea decât însemnătate pentru statisticieni.

Italia a furnizat şi ea o surpriză în grupa de la  Bietigheim-Bissingen, învingând selecţionata ţării gazdă, Germania, cu scorul de 2-1. Acest rezultat favorizează Austria, care a obţinut al doilea succes, 6-1 cu Olanda. Pentru ultima etapă, hocheiştilor austrieci le este necesar un singur punct pentru acontarea biletelor de Soci.

În aceeaşi situaţie este şi Letonia, în turneul preolimpic găzduit de Riga. Balticii au nevoie de un singur punct, după victoria de aseară, 3-2 cu Kazakhstan. În celălalt meci, Franţa a trecut de Marea Britanie cu scorul de 4-2.

La fete, situaţia în grupa de la Poprad este în continuare complicată. Danemarca a câştigat cu 2-1 după şuturile de departajare în faţa Norvegiei. Tot de acelaşi procedeu, şuturile de departajare, a avut nevoie de Slovacia pentru a trece de Japonia, cu 1-0. În clasament, Danemarca are 5 puncte iar Japonia 4, finala pentru Soci urmând să se desfăşoare duminică.

Echipa feminină a Germaniei a obţinut şi ea matematic calificarea pentru Soci, după succesul cu 3-1 în faţa Cehiei. Cum China a trecut de Kazakhstan cu 2-1, rezultă că nimic nu mai poate sta în calea hocheistelor nemţoaice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *