Jamaica la Campionatele Mondiale de schi alpin

marcwilliamsAşa cum deja am informat, astăzi, la Schladming, în Austria, începe ediţia cu numărul 42 a Campionatelor Mondiale de schi alpin, competiţie pe care portalul nostru o va urmări cu mare atenţie.

Dintre cele 72 de naţiuni prezente la startul marii competiţii pentru schiori, se remarcă inedita apariţie în Peisaj a Jamaicăi, prin sportivul Marc Williams (foto).

Acesta este născut în Canada, iar înainte de a începe practicarea schiului a fost jucător de fotbal american. Mike Williams a petrecut până acum, în întreaga sa carieră, între 70 şi 80 de zile pe schiuri, la şedinţele de pregătire. El este pregătit de tehnicianul Mathias Kraupe, care speră ca sportivul său se se prezinte cât mai bine la această ediţie a Campionatelor Mondiale.

Participarea lui Williams a stat sub semnul întrebării, după ce în urmă cu o lună a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate. S-a refăcut însă în timp record, iar acum schiază cu ajutorul unei orteze. Williams a declarat că “se simte foarte bine cu acel aparat care îi imobilizează genunchiul şi că speră să uimească lumea la Schladming”.

Mike Williams a fost inspirat de debutul conaţionalilor săi la bob, în urmă cu 25 de ani, la Jocurile Olimpice de la Calgary. Boberii jamaicani au ajuns în cele din urmă să câştige medalia de aur la Campionatele Mondiale de starturi, iar Lascelles Brown a fost naturalizat canadian şi a obţinut trei medalii olimpice cu noua sa ţară.

Williams îşi doreşte să fie, la fel ca şi boberii, un deschizător de pârtie pentru schiorii din ţara caraibiană, cunoscută pe mapamond pentru succesele atletice ale sprinterilor săi.

Mike Williams şi-a programat la Schladming două starturi. Pe 15 februarie va participa la slalomul uriaş, iar pe 17 februarie se va consemna startul său la slalom.

Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *