Lidera Cupei Mondiale de sărituri învinsă pe trambulina proprie

saritschIeri, la Sapporo, în Japonia, a avut loc o nouă etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile. Lidera clasamentului mondial, Sara Takanashi, din Japonia, a suferit un accident de parcurs, clasându-se doar pe poziţia a douăsprezecea.  Runda a fost adjudecată de către Coline Mattel din Franţa, care a acumulat 120,2 puncte, după o săritură lungă de 93 de metri.

Au mai urcat pe podium, la această etapă de Cupă Mondială feminină,  Jacqueline Seifriedsberger, din Austria, cu  111,9 puncte, dar și Anette Sagen, din Norvegia, care a acumulat un total de 111,4 puncte. Nici americanca Sarah Fergusson, deținătoarea titlului mondial, principala urmăritoare a sportivei nipone, n-a avut o evoluție la valoarea ei, încheind pe 11, cu 87,5 metri, fără a fructifica deci pasul greşit al Sarei Takanashi.

Astăzi, tot pe trambulina din Sapporo, va avea loc o nouă etapă a Cupei Mondiale.

În competiţia similară a băieţilor, vântul puternic, în rafale, precum şi aversele de ninsoare, au împiedicat ieri desfăşurarea etapei programată la Harrachov, în Cehia. Organizatorii au decis reprogramarea săriturilor pentru această dimineaţă, în caz că timpul va permite.

După amiază, evident cu condiţii meteo favorabile săriturilor cu schiurile, la Harrachov se va desfăşura şi a doua etapă de Cupă Mondială a week-end-ului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *