Maria Mazilu, locul 20 la Mondialele de skeleton

mariaSportiva română Maria Mazilu, legitimată la CSO Sinaia, a ocupat un onorant loc 20 la Campionatele Mondiale de skeleton, programate în Elveţia, la St. Morritz.

Maria Mazilu, care anul trecut a cucerit bronzul la Mondialele de tineret, a reuşit să se califice pentru manşa finală la senioare, ceea ce reprezintă un start foarte bun pentru ea, la acest nivel de vârstă. Finalmente, Maria s-a clasat pe locul 20, înregistrând o întârziere de 6,02 secunde faţă de primul loc.

Shelley Rudman, din Marea Britanie, a devenit campioană mondială. Medaliata cu argint este Noelle Pikus-Pace, din Statele Unite ale Americii, iar bronzul a revenit canadiancei Sarah Reid.

Concursul s-a întins pe durata a două zile, în fiecare fiind programate câte două coborâri pentru fiecare din cele 29 de concurente.

La masculin, reprezentantul nostru, Marian Velicu, a susţinut deja primele două manşe ale concursului, fiind în cărţi pentru calificarea şi pentru manşa a patra. Totul depinde însă de coborârea aferentă manşei a treia, programată în această dimineaţă. Imediat după cumularea rezultatelor, primii 20 de clasaţi iau startul în manşa finală.

Mult succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *