Marius Cristian Paraschivoiu codaş la Campionatele Mondiale de sprint

paraschivoiuÎn această săptămână, la Salt Lake City, în Statele Unite ale Americii, au avut loc Campionatele Mondiale de sprint la patinaj viteză. Singurul nostru reprezentant la această competiţie a fost Marius Cristian Paraschivoiu, care a demonstrat limitele acestui sport în România.

Paraschivoiu s-a clasat la toate starturile printre ultimii, performanţele sale nefiind unele comparabile cu timpii obţinuţi de patinatorii de top.

În prima zi de competiţie, pe 26 ianuarie, Marius Cristian Paraschivoiu a luat startul la cursa de 500 de metri, clasându-se pe locul 35, din 36 de concurenţi, din care unul a fost descalificat. În aceeaşi zi, la proba de 1000 de metri, compatriotul nostru a ocupat aceeaşi poziţie, cu numărul 35.

Timpii săi au fost modeşti, 37,53 secunde, respectiv 1:15, 61 minute.

În cea de-a doua zi de competiţie, pe 27 ianuarie, Marius Cristian Paraschivoiu a concurat doar la proba de 500 de metri, renunţând la cel de-al doilea start. El a reuşit întrucâtva să îşi îmbunătăţească realizarea din ziua precedentă, clasându-se pe locul 34, cu timpul de 37,10 secunde.

Rezultatele obţinute de patinatorul nostru sunt direct proporţionale cu nivelul investiţiilor pe care România, o ţară cu climă şi relief propice pentru practicarea sporturilor de iarnă, le efectuează în acest sens.

Patinajul viteză este un sport olimpic, foarte spectaculos şi iubit în multe ţări, dar care, din păcate, nu se bucură de popularitate şi în România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *