Mikaela Schiffrin aur la Schladming

mikaelaTânăra schioare de 18 ani neîmpliniţi, Mikaela Schiffrin, din Statele Unite ale Americii, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Schladming, din Austria, la proba de slalom.

Adolescenta de peste Ocean (foto) a devansat-o pe reprezentanta gazdelor, Michaela Kirchgasser, care a luat argintul, dar şi pe Frida Hansdotter, din Suedia.

Slovena Tina Maze, una dintre favorite, a terminat abia a cincea, iar Manuela Moelgg, din Italia, medaliată la slalom uriaş, a ieşit pe un modest loc 25.

Dificultatea probei a făcut ca doar 55 de schioare să poată încheia cursa.

Odată cu slalomul adjudecat de Mikaela Schiffrin, au luat sfârşit probele feminine, mâine fiind programat slalomul masculin, care închide competiţia de la Schladming.

Astăzi s-a disputat şi o etapă de Cupa Mondială la slalom masculin, câştigată de finlandezul Victor Malmstrom, urmat pe podium de Pol Careras, din Spania şi de argentinianul Cristian Simari Birkner.

Schiorul nostru, Alexandru Barbu, a fost descalificat după prima rundă a etapei. El va lua mâine startul în ultima probă a Campionatelor Mondiale de la Schladming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *