Mikko Koivu, GWT la meciul 500 din NHL

mikokoivuHocheistul finladez de aproape 34 de ani, Mikko Koivu (în imagine) şi-a serbat aşa cum se cuvine cea de-a 500-a apariţie într-un meci din liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă, NHL.

Minnesota Wild, echipă al cărei căpitan e Koivu, s-a deplasat în această dimineaţă la Scotiabank Saddledome, pentru jocul contra rivalei din divizia nord-vestică, numită Calgary Flames. Cele două sunt în criză de formă, după ce nici sezonul anterior nu au putut trece de Vancouver sau Edmonton, în lupta pentru play-off.

Meciul a fost unul foarte bun, în ciuda faptului că golurile au fost puţine. Ritmul excelent de patinaj, defensivele atente şi paradele salvatoare ale celor doi portari au asigurat spectacolul. Mikko Koivu, unul dintre cei mai buni atacaţi ai oaspeţilor, cu două goluri şi şapte pase decisive în 11 partide, a avut parte de atenţie specială din partea apărătorilor adverşi.

Pe finalul celei de-a doua perioade, la o neatenţie a apărătorilor canadieni la transmisia pucului, Setoguchi a recuperat, apoi a pasat ideal pentru şutul din cădere expediat de Kyle Brodziak, din cădere, după ce îl depăşise pe Irving, portarul gazdelor.

Bucuria vizitatorilor n-a fost d elungă durată, deoarece la un minut şi puţin de la reluarea meciului, în repriza a treia, un contraatac al gazdelor, născut după o combinaţie a cehilor Cervenka şi Hudler, l-a pus pe ultimul în situaţie de finalizare. Şutul său în diagonală, de pe partea dreaptă, nu a putut fi parat de Backstrom.

Meciul nu a mai avut goluri, astfel că s-a ajuns în prelungiri, însă nici prin acest procedeu nu s-a putut determina echipa învingătoare. S-a trecut deci la loteria şuturilor de departajare. Zach Parise a deschis seria pentru Minnesota, după care Hudler a mai restabilit odată egalitatea.

Mikko  Koivu, sărbătoritul serii, a marcat golul decisiv pentru victoria echipei sale, fiind aplaudat de patinoar la scenă deschisă.

Minnesota se impune cu 2-1 şi ajunge la 13 puncte în conferinţa vestică a NHL, în timp ce Calgary, cu 9 puncte, este în pericol de a rămâne pentru a patra oară consecutiv în afara play-off-ului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *