Încep Campionatele Mondiale de biatlon

headlinepicture-03Mâine, la Nove Mesto, în Cehia, sunt programate să înceapă întrecerile ediţiei cu numărul 46 a Campionatelor Mondiale de biatlon. Pentru prima dată în istorie, o competiţie de asemenea anvergură este găzduită de Cehia, prin regiunea Moraviei.

Probele cuprinse în programul competiţional biatlonistic de la Nove Mesto sunt următoarele: sprint, urmărire, individual, ștafete, start în bloc și ștafeta mixtă, aceasta din urmă, introdusă începând cu 2005, urmând să figureze în premieră anul viitor, la Jocurilor Olimpice de la Soci.

Campionatele Mondiale de biatlon de la Nove Mesto reprezintă ultimul criteriu de calificare pentru marele eveniment din anul 2014, de la Soci, aşa că această competiţie are o miză exponenţial sporită.

Ștafeta mixtă 2×6 și 2×7,5 kilometri va fi prima probă la Nove Mesto, programată joi, în nocturnă, de la ora României 18,30.

Țara noastră va fi reprezentată la marea competiție din Cehia de un grup de sportivi şi sportive format din Eva Tofalvi, Luminița Pișcoran, Reka Ferencz, Diana Salman, respectiv de Roland Gerbacea, Remus Faur, Ștefan Gavrilă și Cornel Puchianu.
Decana de vârstă a lotului nostru este harghiteanca Eva Tofalvi, originară din Miercurea Ciuc, care are 34 de ani.
Mult succes sportivilor noştri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *