Ne-am întâlnit cu torţa olimpică

DSC05578Astăzi, torţa olimpică, simbolul care va sta aprins pe întreaga durată a desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, a tranzitat staţiunile de pe Valea Prahovei, în drumul său către Braşov, destinaţia finală. Torţa a plecat din Bucureşti, însoţită de alai, şi a făcut câte un popas de 30 de minute în fiecare aşezare de pe traseu.

Spre bucuria noastră, am reuşit şi noi să ne intersectăm cu torţa olimpică, pe raza localităţii Buşteni. După o scurtă ceremonie în faţa primăriei locale, torţa a fost purtată în alergare de către un grup de sportivi, pe distanţa a câteva sute de metri.

Iată o imagine surprinsă pentru cititorii noştri, cu grupul de alergători care au pasat ştafeta torţei, până la ieşirea din Buşteni.

La bunul mers al acestei acţiuni şi-au adus contribuţia, aşa cum era normal de altfel, în afara Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, instituţii cum ar fi Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Română, precum şi autorităţile locale.

Organizarea acestui festival olimpic de tineret reprezintă o mare provocare pentru România, şi, de ce nu, un prim pas pentru solicitarea organizării unei ediţii olimpice de iarnă.

Blogul wintermag.ro vă propune câteva surprize de proporţii de la FOTE 2013, aşa că singurul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să ne urmăriţi în fiecare zi.

Anul viitor, Jocurile Olimpice de iarnă sunt programate la Soci, în Rusia, iar în 2018 la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Până acum, singura ediţie olimpică hibernală desfăşurată într-o ţară ex-comunistă a fost cea de la Sarajevo, actualmente în Bosnia-Herţegovina, din 1984.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *