Norvegia campioană mondială la ştafetă mixtă

biatlon (1)Ştafeta mixtă a Norvegiei a deschis cu aur Campionatele Mondiale de biatlon, care se dispută în Cehia, la Nove Mesto, în regiunea Moraviei. Norvegienii, conduşi de celebra biatlonistă Tora Berger, nu au avut probleme în a-şi conserva avansul de 12 secunde cu care au efectuat ultimul schimb de ştafetă.

Pe locul al doilea s-a clasat Franţa, iar medalia de bronz a revenit, surpriză, ştafetei din Cehia, spre deliciul celor câteva mii de spectatori. Italia a fost pe locul 4, Slovenia pe 5, iar Rusia abia pe locul al şaselea.

Statele Unite ale Americii, locul al optulea, au însemnat prima ştafetă neeuropeană, în timp ce alcătuirea noastră, ştafeta românească, nu a reuşit să se claseze în probă. Distribuţia în ştafeta mixtă pentru România a fost următoarea: Reka Ferencz, Luminiţa Piscuran, Ştefan Gavrilă şi Cornel Puchianu.

Distanţa parcursă în această probă nou introdusă în program a fost de două ture a câte şase kilometri pentru feminin, respectiv două ture a câte 7 kilometri şi jumătate, la masculin.

Mâine este zi de pauză, de refacere, la Nove Mesto, după care, sâmbătă, 9 februarie, vom asista la cursele de sprint, 10 kilometri la masculin şi 7,5 kilometri la feminin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *