Patinoarul din Poiana Braşov este gata

patinoarPatinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost finalizat şi testat în cursul zilei de dumincă, 10 februarie, informează Comitetul de Organizate al Festivalului Olimpic pentru Tineret European 2013.

În această locaţie se vor desfăşura probele de patinaj viteză şi patinaj artistic în timpul festivalului. Patinoarul conţine tribune demontabile, iar vestiarele pot fi utilizate simultan de 120 de sportivi. De asemenea s-au efectuat dotările materiale necesare, precum piese de mobilier, sisteme de afişaj şi sonorizare, echipamente de ventilaţie şi instalaţii frigorifice.

Patinoarul este acoperit de un balon gonflabil. Oficialii europeni care au supervizat desfăşurarea lucrărilor au rămas perplecşi văzând rapiditatea şi modul de lucru al muncitorilor români care s-au ocupat de această operaţiune altfel foarte complexă.

Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov va rămâne în funcţiune şi după încheierea Festivalului Olimpic pentru Tineret European 2013. El urmează să servească drept pistă de competiţii pentru patinaj viteză. forul de specialitate a programat toate concursurile interne, în ultima vreme, în străinătate, tocmai din lipsa unui cadru adecvat.

Patinoarul va fi deschis publicului, pentru agrement, după încheierea sărbătorii olimpice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *