Povestea selectului Club Zero din biatlon

torabergerFoarte puţin lume cunoaşte existenţa unui select Club Zero, care se adresează biatloniştilor şi care reprezintă un vârf  pentru fiecare practicant al acestei discipline sportive.

Blogul wintermag.ro vă relatează în exclusivitate istoria Club Zero, în rândurile de mai jos.

Club Zero este o grupare selectă de biatlonişti şi biatloniste care au reuşit în probele individuale, start în bloc, urmărire sau de sprint să câştige medaliile de aur la Campionatele Mondiale sau la Jocurile Olimpice. Obţinerea distincţiei supreme nu este însă de ajuns pentru a fi admis în Club Zero. Pentru acest lucru, este nevoie ca deţinătorul titlului mondial sau campionul olimpic să fi tras zero în poligon, adică să doboare toate ţintele, atât din poziţia culcat cât şi din picioare.

Club Zero a fost instituit de către Uniunea Internaţională de Biatlon în anul 1999, după care au fost incluşi în acest veritabil Hall of Fame, toţi campionii mondiali şi olimpici, începând din 1960, care au tras fără greşeală în cursele pentru aur.

Actualmente, un număr de 46 sportivi se află în Club Zero.

Recent, cu ocazia Campionatelor Mondiale de biatlon de la Nove Mesto, un număr de trei sportivi au intrat în Club Zero. E vorba de Elena Pidhrushnaia, din Ucraina, Tora Berger, din Norvegia şi Tarjel Boe, tot din Norvegia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *