Prima etapă de Cupa Mondială la sanie de la Vatra Dornei s-a încheiat

saniebun-600x320Astăzi, pe pârtia naturală de sanie de la Vatra Dornei, a luat sfârşit prima etapă de Cupa Mondială programată în acest an în România.

La masculin, primul loc a fost ocupat de către italianul Patrick Pigneter, urmat pe podium de Michael Scheikl, din Austria şi de Dominik Holznecht, tot din Austria.

Sănierii români prezenţi în nconcurs au ocupat locuri modeste. Andrei Filimon s-a clasat pe locul 20, iar Bogdan Moroşan pe locul 24.

La feminin, Ekaterina Lavretjeva a triumfat, urmată fiind în clasament de Evelin Lanthaler, din Italia şi Greta Pinggera, tot din aceeaşi ţară.

Nicio româncă nu s-a aflat în concursul feminin.

Marţi, pe aceeaşi pârtie din Vatra Dornei, începe ultima etapă a Cupei Mondiale din acest an.

De asemenea, week-end-ul viitor, sub egida Federaţiei Române de bob, Sanie şi Skeleton, în colaborare cu Federaţia Internaţională de Sanie, se va desfăşura şi ultima etapă a Cupei Europei la sanie.

Sania, ca şi bobul, este unul din sporturile de tradiţie din România, însă lipsa pârtiilor competitive a făcut ca în ultima perioadă numărul de sportivi, ca şi rezultatele internaţionale, să scadă destul de mult.

La bob, în 1968, România a obţinut singura medalie olimpică la un sport de iarnă, un bronz, prin echipajul de bob 2 condus de Ion Panţuru. Din echipaj mai făcea parte Dumitru Neagoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *