Record de escaladă pe gheaţă la Buşteni

Pavel Batushev the fstest man on ice in Busteni, RomaniaÎn perioada 7-9 februarie, la Buşteni a avut loc Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, etapa a patra a circuitului.

La baza pârtiei Kalinderu, unde au fost instalate obstacolele şi unde s-a desfăşurat competiţia, am putut asista la un record mondial stabilit chiar în faţa noastră. Căţărătorul rus Pavel Batushev (foto) a parcurs cei 12 metri înălţime cât măsura obstacolul, în numai 7,77 secunde, ceea ce înseamnă un nou record mondial în materie.

Batushev, locul 3 în clasamentul mondial actual, a doborât performanţa conaţionalului său, Pavel Gulyaev, care parcursese aceeaşi distanţă în 8,74 secunde.

O altă pată de culoare a competiţiei masculine a fost căţărătorul sud-coreean Hee Yong Park, pentru prima dată participant la o etapă a Cupei Mondiale.

În competiţia feminină, una dintre cele mai valoroase căţărătoare din lume, cehoaica Lucie Hrozova, s-a impus în faţa celorlalte competitoare, victoria sa fiind una de moral. Hrozova a pus astfel punct unei perioade mai puţin faste a carierei sale, în care s-a clasat pe locuri fruntaşe, nu însă pe primul, în spatele principalelor contracandidate la câştigarea Cupei Mondiale, Angelika Rainer, din Italia, sau Maria Tolokonina, din Rusia.

În orice caz, spectacolul de căţărare pe gheaţă a fost gustat la maximum în cele trei zile de competiţie, de publicul prezent la Buşteni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *