Rezultate în turneele preolimpice de hochei

ActionIeri seară s-a încheiat prima rundă a tuturor celor cinci turnee preolimpice de hochei pe gheaţă. Vă propunem în rândurile care urmează o scurtă trecere în revistă a celor petrecute pe patinoare.

În grupa D, la băieţi, Austria şi-a fructificat cu greu avantajul experienţei, trecând cu 3-2 de Italia.  Gazdele, Germania, au început în forţă, învingând clar, cu 5-1, selecţionata Olandei. Astăzi sunt în program meciurile Austria – Olanda şi Italia – Germania.

Grupa E a debutat cu un joc foarte echilibrat, Kazakhstan impunându-se până la urmă la limită, 3-2 în faţa Franţei. Letonia, având la socoteală şi avantajul publicului din Riga, a învins cu 6-2 selecţionata Marii Britanii. Astăzi se dispută alte două partide, Franţa – Marea Britanie şi Kazakhstan – Letonia.

Grupa F, programată să îşi desfăşoare partidele la Vojens, în Danemarca, a adus două rezultate strânse în primul rund. Slovenia a răsturnat calculele hârtiei şi a trecut de Belarus cu 4-2, în timp ce Danemarca a învins Ucraina cu 2-0. Meciurile de azi sunt Belarus – Ucraina, respectiv Slovenia – Danemarca.

Trecem şi la fete, unde la Poprad, în Slovacia, Japonia a trecut de Norvegia cu 4-3, în grupa proelimpică C. Apoi, Danemarca a furnizat o uriaşă surpriză, trecând de gazde cu 2-1. Azi avem programate meciurile Norvegia – Danemarca şi Slovacia – Japonia.

În fine, în grupa D, la Weiden, Cehia a început în forţă, cu 5-1 contra Kazakhstanului. Gazdele din Germania s-au impus în faţa Chinei, cu scorul de 3-1. A doua etapă a patrulaterului programează jocurile Kazakhstan – China şi Cehia – Germania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *