România – Cehia 1-7 la FOTE

NPS_5298Astăzi, echipa naţională de hochei pe gheaţă a României a pierdut cu scorul de 7-1 partida a doua din grupele de la FOTE 2013.

Hocheiştii noştri, pregătiţi de Kelemen Otto, au avut o primă perioadă foarte bună, menţinând egalitatea nulă până spre pauză. Atunci, după ce am scăpat de o dublă inferioritate, cehii au deschis scorul cu un şut în diagonală care l-a bătut pe bravul portar Atilla Adorjan.

Partea a doua a adus un hochei bun al băieţilor noştri, care însă au mai primit două goluri, fără a marca vreunul. În orice caz, hocheiul alor noştri a fost cu mult mai bun decât ceea ce am arătat ieri, în faţa Finlandei.

Debutul reprizei a treia a însemnat că am spart gheaţa, după reuşita lui Iszlay Gergo, care a aruncat în aer patinoarul. În acele momente, suprafaţa de joc nu se prezenta la cea mai bună calitate, rolba lăsând o peliculă de apă pe gheaţă care încurca posesia în mod evident.

Spre final, condiţia fizică a hocheiştilor noştri a trădat, iar scorul a căpătat proporţii. Oricum tabela de final este una mincinoasă, diferenţa nefiind atât de mare.

România pierde cu scorul de 7-1 şi va juca mâine, de la orele 16.00, contra Letoniei, pentru locul 5. Balticii au pierdut azi cu 3-2 contra Rusiei. tot mâine, de la orele 20.00, Elveţia şi Cehia se duelează pentru bronz.

Vineri, în ultima zi a FOTE, Rusia va juca în finală contra Finlandei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *