România va găzdui etape de Cupa Mondială la sărituri cu schiurile şi biatlon

cluburi_de_schi_alpin_in_brasov_1359973755După modernizarea masivă a infrastructurii specifice sporturilor de iarnă, România va intra în circuitul Cupelor Mondiale de profil, anunţă www.sportrevolution.ro, în exclusivitate.

Astfel, Federaţia Internaţională de Schi (FIS), deja a programat un week-end de sărituri cu schiurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, la Râşnov, pe noua trambulină construită.

De asemenea, pista de biatlon de la Fundata, una dintre cele mai moderne din Europa, are mari şanse ca în iarna lui 2014, după Jocurile Olimpice de la Soci, să găzduiască o etapă de Cupa Mondială, ceea ce ar asigura maximum de vizibilitate României.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, se declară optimist în această privinţă: “Federaţiile internaţionale au tot interesul să găsească noi locaţii, aşa că e o excelentă oportunitate pentru noi. Mai mult ca sigur vom atrage şi etape de Cupa Mondială la snowboard şi, de ce nu, chiar dacă este mai greu, la schi alpin. Deocamdată ne bucurăm enorm că săriturile cu schiurile sunt deja în circuitul mondial post-olimpic, iar biatlonul mai aşteaptă doar îndeplinirea formalităţilor”.

Aceste veşti ne bucură, pentru că astfel de evenimente reprezintă o publicitate foarte oportună pentru România şi pentru sporturile de iarnă din ţara noastră, pe nedrept lăsate atâta timp într-un con de umbră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *