Românii au topit gheaţa patinoarului braşovean la 0-12 cu Finlanda

IMG_0340Astăzi, echipa naţională de hochei pe gheaţă a ţării noastre a debutat la turneul olimpic de la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Reuniunea de hochei a început cu un meci din grupa A, în care Elveţia a trecut lejer de Letonia cu 5-1. Balticii au rezistat în prima repriză, când a fost egal, 1-1, dar apoi au cedat ritmul.

Meciul-vedetă a fost cel dintre România şi Finlanda, însemnând practic debutul naţionalei noastre. Din punct de vedere strict hocheistic nu sunt prea multe de povestit. Finlanda s-a dovedit net superioară nouă la toate capitolele. Nordicii au avut atuurile jocului cu patina, patinajului, plasamentului, tactici şi aşa mai departe.

Scorul final a fost unul poate usturător, 12-0, însă atmosfera creată de public a fost de-a dreptul fenomenală. Capacitatea patinoarului a fost depăşită, iar la 0-8 românii din tribune făceau valuri mexicane.

Poate paradoxal pentru necunoscători, cel mai bun jucător al naţionalei noastre a fost desemnat portarul Atilla Adorjan, care în ciuda celor 12 goluri încasate a apărat foarte bine, stopând cel puţin un număr dublu de ocazii create de atacanţii finlandezi.

Oaspeţii noştri s-au calificat astfel pentru finala turneului olimpic, cu maximum de puncte şi 22 de goluri înscrise în două meciuri. Probabil ei vor întâlni acolo Rusia, într-o reeditare a finalei de anul trecut, de la Innsbruck.

România joacă miercuri, de la orele 20.00, tot la Braşov, contra Cehiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *