S-au decernat primele medalii la FOTE

IMG_8106Astăzi, la Poiana Braşov, pe patinoarul olimpic din localitate, s-au desfăşurat primele probe din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Debutul olimpic al tinerilor s-a produs odată cu cursele de short-track, feminin şi masculin, pe distanţa de 1500 de metri.  La fete, medalia de aur a revenit Rusiei, prin Sofia Prosvirnova. Conaţionala ei, Anna Kalinina, a cucerit medalia de argint, iar bronzul a revenit polonezei Oliwia Gawlica. Reprezentantele noastre, Teodora Pană şi Bianca Stănică nu au reuşit să treacă de seriile preliminare.

La masculin, Franţa a obţinut două medalii. Patinatorii din Hexagon au luat aurul, prin Tristan Navarro, dar şi bronzul, prin Yoann Martinez. Între cei doi s-a insinuat, pentru medalia de argint, rusul Daniil Zasosov.

Imre Emil, reprezentantul nostru, a câştigat seria preliminară, după care a realizat o cursă tactică în semifinale,l calificându-se de pe poziţia secundă. În finală, el a fost în medalii o bună perioadă, după care a cedat ritmul. Imre a forţat şi a atacat greşit un viraj. El a acuzat şi împingerea unui adversar, izbindu-se de mantinelă. Imre Emil s-a clasat pe locul 6, în aplauzele publicului.

Tamaş Antal a reuşit doar calificarea în semifinalele probei.

După încheierea probelor individuale, pe acelaşi patinoar au avut loc şi seriile preliminare de ştafetă mixtă, 3000 de metri. Echipa noastră, cu cei patru patinatori enumeraţi mai sus în componenţă, s-a clasat pe ultimul loc, necalificându-.se pentru finală.

FOTE continuă diseară, cu o conferinţă de presă şi cu festivitatea de deschidere, programată la orele 19.30.

foto: sportrevolution.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *