Schlierenzauer dublu câştigător la Harrachov

P1040130Duminică, 3 februarie, la Harrachov, în Cehia, s-au desfăşurat două etape de Cupa Mondială la sărituri cu schiurile. Prima dintre acestea fusese amânată de sâmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Austriacul Schlierenzauer, vedeta icarilor moderni, s-a impus în ambele runde, consolidându-şi astfel poziţia de lider în clasamentul general al acestei competiţii, unde a acumulat deja 1200 de puncte. el este urmat pe podium de norvegianul Bardal şi germanul Feund.

La fete, la Sapporo, în Japonia, s-a desfăşurat o altă dublă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Jacqueline Seifriedsberger, din Austria, a avut cel mai lung şi mai elegant zbor, fiind declarată câştigătoare a concursului. Pe podium s-au mai clasat Anette Sagen, din Norvegia, respectiv Sarah Hendrickson, din Statele Unite ale Americii.

Lidera ierarhiei, în ciuda unei evoluţii oscilante pe trambulina proprie, rămâne japoneza Sara Takanashi, cu 737 de puncte acumulate. Locurile următoare sunt ocupate, în această ordine, de Sarah Hendrickson şi de Coline Mattel, din Franţa.

Jacqueline Seifriedsberger (foto mijloc) este abia a cincea în clasamentul Cupei Mondiale.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *