SUA şi Rusia câştigătoarele sprinturilor mondiale la fond

7Astăzi, la Val di Fiemme, în Italia, au avut lkoc probele de sprint pe echipe, din cadrul Campionatelor Mondiale de schi fond. La masculin s-a impous Rusia, cu o componenţă în care s-au regăsit alexey Petukhov şi nikita Kiriukov.

Medalia de argint a revenit echipei Suediei, iar cea d ebronz, surprinzător poate, Kazakhstanului. Echipa româniei, formată din Paul Pepene şi Petrică Hogiu, s-a clasat pe locul 18.

La feminin, a triumfat formaţia Statelor Unite ale Americii, cu Jessica Diggins şi Kikan Randall în formulă. Pe podium au mai urcat Suedia, pe locul al doilea, dar şi Finlanda, câştigătoarea medaliei de bronz.

Val di fiemme este în această perioadă capitala schiului mondial, aici desfăşurându-se competiţiile majore atât la sărituri cu schiurile cât şi la combinata nordică.

Schiul fond are mâine pauză în program, după care, pe 26 februarie, se revine cu proba de 10 kilometri feminină, în care se foloseşte tehnica liberă de schiat. O zi mai târziu, băieţii se vor întrece în proba similară de 15 kilometri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *