Ştafetele mixte româneşti oferă speranţe

dodoO cursă de-a dreptul spectaculoasă s-a desfăşurat în ultima zi de la FOTE,  pe pista de biatlon de la Căile Grădiştei, unde s-au întrecut ştafetele mixte.

România a încheiat pe locul 8 fiind la 9,7 secunde distanţa de ocupanta locului 7, echipa din Belarus. Parcursul sportivilor noştri la un moment dat a insuflat speranţe în public atunci când Hunor Gergo a urcat de pe locul 8 la un pas de medalie, pe locul al patrulea, reuşind să treacă de mai mulţi sportivi la fond dar şi având tragere cu zero în poligon.

Dorottya Buzaş a început mai slab, lăsând ştafeta noastră pe locul 11. Reka Ferencz a dus-o pe 8, iar Hunor a făcut o cursă senzaţională, recuperând patru locuri. Din nefericire, tragerea l-a trădat pe Raul Demeter, în ultimul schimb, cel mai bine cotat biatlonist al nostru nereuşind nici la fond să aibă o performanţă notabilă.

Medalia de aur a revenit Ucrainei, care deşi a avut un avans foarte mare, pe schimburile doi şi trei, a avut ceva emoţii majore la finalul cursei. Ultimele sute de metri au fost extrem de spectaculoase, cu Ucraina, Germania şi Austria neputând fi departajate decât de sprintul de final.

Publicul a fost fenomenal creând în jurul arenei o adevărată atmosferă de sport.

La Valea Râşnoavei, ştafeta mixtă a României la schi fond, în formula Alin Cioancă, Reka Bajko, Florin Pripici şi Erszebet Sara, a ocupat un încurajator loc 9. Medalia de aur a fost cucerită de Rusia, urmată de Germania şi Norvegia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *