Ştafetele noastre de tineret la Campionatele Mondiale de biatlon

IBU Youth and Junior world ski championships biathlon, relay men youth, Obertillach (AUT)Astăzi, la Obertilliach, în Austria, au continuat Campionatele Mondiale de biatlon pentru juniori şi tineret. Penultima zi de competiţie a programat ştafetele, masculin şi feminin, pentru categoria de vârstă rezervată tineretului.

Fetele noastre au încheiat cursa de 3X6 kilometri pe un onorant loc 16, cu o întârziere de 7 minute, 39 secunde şi 80 sutimi faţă de campioana mondială, Rusia. Pe podium au mai urcat Ucraina şi Elveţia, în această ordine. Ştafeta noastră a fost formată din Dorothya Buzaş, Renata Racz şi Bernadette Foecze.

La masculin s-a concurat pe distanţa de 3X7,5 kilometri, iar echipajul nostru, format din Marius Ungureanu, Gego Hunor şi Raul-Andrei Demeter, a fost descalificat.

Campioană mondială a fost declarată ştafeta Norvegiei, în timp ce Germania a cucerit medaliile de argint, iar Franţa a intrat în posesia celor de bronz.

Vineri, 1 februarie, este ultima zi de concursuri la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale de biatlon, rezervate juniorilor şi tineretului. Festinul se încheie cu ştafetele pe aceleaşi distanţe, la nivel de juniori.

La fete vom avea o ştafetă compusă din tripleta Orsolya Tofalvi, Diana Salman şi Florina Cîrstea, iar la băieţi ne bazăm pe Marius Ungureanu, Geroge Buta, Gheorghe Pop şi Casius Gerbacea.

Ştafetele care în opinia specialiştilor sunt principalele favorite la câştigarea medaliilor de aur, atât la masculin cât şi la feminin, sunt cele ale Norvegiei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *