Tina Maze prima campioană mondială la schi alpin, în 2013

Tina-Maze-150x150Astăzi, la Schladming, în Austria, a avut loc prima probă din programul Campionatelor Mondiale de schi alpin, ediţia 2013. Uvertura a fost încredinţată probei feminine de Super G, care a fost adjudecată de slovena Tina Maze (foto) cu un timp de 1: 35,39, urmată de elvețianca Lara Gut, 1: 35,57 și de americanca Julia Mancuso, 1: 35,59.

Tina Maze a confirmat părerile specialiştilor, care o plasaseră pe frumoasa schioare din spaţiul ex-iugoslav în postura de favorită la câştigarea medaliei de aur, în deschiderea întrecerii mondiale, alături de rivala sa, Lindsey Vonn.

Italianca Sofia Goggia a susprins asistenţa prin clasarea sa foarte bună, pe locul 4 în această cursă. Principala favorită, americanca Lindsey Vonn, deținătoare a patru Globuri Mari de Cristal, s-a accidentat grav, după o cădere la trecerea peste săritoare, fiind transportată cu elicopterul la cel mai apropiat spital. Alte cinci sportive, printre care Maria Hoefl Riesch-Germania și Anna Fenninger-Austria au abandonat.

Startul cursei a fost amânat circa patru ore, din cauza ceţei persistente care a coborât asupra localităţii austriece.

În apropierea pârtiei au fost prezente mai multe figuri marcante ale schiului mondial, campioni olimpici şi mondiali care au răspuns la invitaţia forului internaţional. Celebrul actor american Arnold Schwarzeneger, născut în apropiere de Schladming, a asistat la deschiderea Campionatelor Mondiale, dar şi la proba feminină Super G.

Mâine, cu începere de la orele 15.00, este programată cursa similară de Super G a băieţilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *