Trei evenimente de sanie la Vatra Dornei

lugeVatra Dornei este unul din locurile în care practicarea sporturilor de iarnă este una propice, graţie cadrului natural şi climei din zonă. În plus, în localitate există şi o puternică tradiţie a sporturilor de iarnă, lucru constatat şi verificat de-a lungul timpului.

Începând de săptămâna viitoare, după FOTE, atenţia iubitorilor sporturilor de iarnă se mută la Vatra Dornei, care va fi gazda a trei evenimente majore internaţionale. Mai întâi, în perioada 22-24 februarie, la Vatra Dornei va avea loc o etapă a Cupei Mondiale.

După aceea, contigentul sportivilor va lua o scurtă pauză, după care, între 26 şi 28 februarie, pe aceeaşi pârtie va avea loc o altă etapă a Cupei Mondiale, care practic închide sezonul 2012-2013.

Între 1 şi 3 martie, Vatra Dornei va continua să fie capitala saniei, prin organizarea unei etape de Cupa Europei, ultima din circuit.

Anul viitor, Vatra Dornei va fi gazda Campionatelor Mondiale de juniori, pentru sanie de stradă, o altă probă introdusă de curând în programele internaţionale.

Sania românească a fost aproape de obţinerea unei medalii olimpice, prin dublo-ul Cepoi-Apostol, care în 1992, la Albertville, a ocupat locul al patrulea. În 1994, la Lillehammer, acelaşi echipaj s-a clasat pe locul 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *