A treia medalie de aur pentru Ligety la Schladming

ligetSchiorul american Ted Ligety a reuşit să cucerească în această după-amiază cea de-a treia medalie de aur la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Schladming, din Austria.

Cursa de slalom uriaş, programată pe durata a două manşe, a fost una deosebit de dificilă, mulţi schiori fiind nevoiţi să abandoneze înainte de finiş. Ted Ligety a reuşit o cursă extraordinară, obţinând un timp cumulat de 2:28:92, care i-a asigurat a treia medalie de aur, după cele de la supercombinată şi Super G.

Al doilea s-a clasat austriacul de 23 de ani, Marcel Hirscher, care reprezenta singura rezistenţă notabilă pentru sportivul american. Pe locul al treilea s-a clasat Manfried Moelgg, din Italia, care l-a devansat pe norvegianul Aksel Lund Svindal.

Schiorul român Alexandru Barbu s-a clasat pe locul 53 din 56 de schiori care au terminat cursa. Mai mult de 100 de sportivi au abandonat această cursă extrem de dificilă.

Stadionul din Schladming a fost din nou plin, peste 30 000 de spectatori fiind în tribune. În Austria, schiul alpin este sport naţional, fiind şi disciplină de studiu în şcoală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *